دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: سرمایه گذاران علاقهمند به ورود به بخش معدن هستند باید یکسری فرایندهای پیچیده اداری کاهش یافته و موانع قانونی برطرف شود.
توسعه بازارهای جدید و بهبود روابط تجاری با کشورهای مختلف در سیاست راهبردی و دیپلماسی اقتصادی دولت چهاردهم منجر به افزایش صادرات بیش از ۱۱ میلیارد دلاری معدن و صنایع معدنی در سال گذشته شد.
مرکز تحقیقات مواد معدنی ایران – یزد در سال ۱۴۰۳ موفق شد با برگزاری حدود ۶۹ هزار نفر ساعت آموزش تخصصی در حوزه معدن و توسعه تجهیزات آزمایشگاهی، گام مهمی در مسیر تبدیل شدن به قطب پژوهشی و آموزشی کشور بردارد.
مدیر مجتمع طرحهای معدنی و اکتشافی سیستان و بلوچستان با اشاره به چالشهای موجود در مسیر دستیابی به حداکثر ظرفیتهای معدنی استان گفت: مجتمع سیستان و بلوچستان با وجود موانع متعدد، رکورددار حفاری در سطح استان و ایمپاسکو است.
علیرضا جلالیان مدیر مجتمع معدنی خراسان جنوبی بیان کرد: سال ۱۴۰۳ برای صنعت معدن خراسان جنوبی، سالی سرشار از موفقیت بود؛ از اجرای پروژههای کلان زیربنایی گرفته تا افزایش ظرفیت تولید و اخذ مجوزهای جدید اکتشاف، مسیر توسعه این استان و مجتمع در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت.
شرکت تامین و انتقال آب خلیجفارس (واسکو WASCO) در سال ۱۳۹۲ توسط شرکتهای معدنی و صنعتی گل گهر، شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو راهاندازی شد که شرکتهای یادشده برای اجرای طرحهای توسعه خود نیاز مبرمی به آب داشتند و با مطالعات انجام شده، بهترین گزینه برای دسترسی به آب پایدار، انتقال آب از خلیجفارس شناسایی شد.
رییس هیات عامل ایمیدرو با حضور در استان کردستان طی بازدیدی سرزده از پروژه در حال احداث کارخانه فولادسازی و نورد پیوسته ورق گرم فولادی قروه و بررسی کامل آخرین تحولات آن در سایت، بر لزوم سرعت بخشیدن و شروع زودهنگام پیمانکار(ایریتک) نسبت به ایفای تعهدات و برنامه های پروژه در ابتدای سال و تکمیل روند ساخت در بخش های مهم آن تاکید کرد.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن گفت: در سال ۱۴۰۳ موفق به احیای ۵۹۴ محدوده و معدن غیرفعال به چرخه تولید کشور شدیم که بر این اساس، حدود ۱۸ تا ۱۹ میلیون تن به ظرفیت تولید معدنی کشور افزوده شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پیامی با اشاره به نامگذاری سال جدید به نام «تولید و سرمایه گذاری» آورده است: وزارت صمت راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید را سرلوحه برنامه عملکردی خود قرار داد.
دبیر انجمن زغالسنگ بیان کرد: کاهش ۱۵ درصدی تولید زغالسنگ نسبت به سال گذشته، ورود زغالسنگ وارداتی با قیمت ۲۱ میلیون تومان در هر تن بود که در مقایسه با زغالسنگ داخلی که قیمت آن ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود، اختلاف قیمت چشمگیری داشت.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بیان کرد: به دلیل کاهش تولید ناشی از محدودیتهای انرژی، میزان صادرات فولاد نیز کاهش یافته است و متأسفانه صادرات فولاد کشور نسبت به سال گذشته حدود ۲ میلیارد دلار کاهش داشته است که دلایل اصلی این موضوع، کاهش قیمتهای جهانی و استفاده از کارتهای بازرگانی اجارهای برای صادرات بوده است.
حسینقلی بیان کرد: زمانی که سوخت کاهش یابد، تولید نیز کاهش خواهد یافت، علاوه بر این، تأمین مواد ناریه نیز با مشکل روبهرو شده است که مزید بر علت شده و روند تولید را مختل میکند.
جعفری طهرانی بیان کرد: حفظ بازار چین و همکاری با این کشور میتواند یک راهحل قدرتمند برای ایران باشد تا در شرایط اقتصادی کنونی، دوام بیاورد بنابراین با توجه به کاهش صادرات نفت و سایر کالاها، فشارهای مضاعف تحریمی و احتمال تضعیف بیشتر ریال، باید سیاستگذاری دقیق و حضور بیشتر در بازار چین را در دستور کار خود قرار دهیم.
رئیس سازمان زمین شناسی کشور بیان کرد: ما در کردستان ذخایر قابل توجهی از طلا کشف کردهایم و این نوید را به مردم این استان میدهیم که با ادامه اکتشافات، شاهد رشد قابل توجهی در این زمینه خواهیم بود.
ایران در آستانه تحولی بزرگ در صنعت عناصر نادر خاکی قرار دارد؛ با سرمایهگذاریهای گسترده و همکاری شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با شرکتهای دانشبنیان، کشور در مسیر فرآوری و استحصال این عناصر ارزشمند گامهای مهمی برداشته است.
گزارشی از اقدامات و برنامه های ایمیدرو در حوزه زیربناهای استان کرمان منتشر کرد. در این گزارش جزئیات سرمایه گذاری بیش از 6800 میلیارد ریالی این سازمان اشاره شده است.
مدیرعامل شرکت فولاد زاگرس اندیمشک، از ایجاد جهش در ساخت این پروژه خبر داد و گفت: این طرح با اقداماتی که در دست انجام است، طی دو ماه آینده به پیشرفت 80درصدی دست می یابد.